RICE PAPER DUMPLINGS
Jeg måtte jo teste denne virale oppskriften! Og disse var helt villt gode🤤
Veldig enkel fremgangsmåte, dog flere «note to selfs» i prosessen😂 Se de nederst i oppskriften! I tillegg liiiitt tidkrevende, så ikke gjør dette hvis du lager disse for første gang og skal lage middag i en fei! Men herregud, så godt!
For 10 stk:
- 2 ss nøytral olje til steking
- 10 rispapir plater (eller 20 for dobbelt lag - noe jeg vil anbefale)
- 1/2 pk kyllingkjøttdeig
- 1 stor gulrot
- 1 aromasopp
- 1/4 nykål (ca 1/2 spisskål)
- 1 revet hvitløksfedd
- ca 60 g glassnudler (kokes og klipppes opp før de tilsettes i blandingen)
Stek kjøttdeig, sett til side.
Stek alle grønnsakene sammen i 3-4 min før du tilsetter kjøttet igjen.
Bland inn 2 ss soyasaus, 2 ss østerssaus, 1 ss hoisinsaus, 1 ss riseddik.
La blandingen kose seg litt mens du rører godt.
Spray rispapiret med vann, eller legg de i kaldt vann i ca ett minutt før du starter å pakke inn fyllet.
Fyll en håndfull med blanding og plassér det i midten av rispapiret. Pakk det inn i en firkant, eller rull hvis du vil - det er opp til deg.
Stekes i nøytral olje, medium+ varme, i 3-4 min på hver side - eller til godt gylne.
Dippen (som for øvrig er SÅ god!)
- 5 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 ts sesamolje
- 2 ss honning
- saften av 1/2 lime
- 1/2 ss revet ingefær
- 1 ts chiliflakes (for ekstra kick, men kan sløyfes, evt smakes til)
Mine NOTE TO SELFS❗️
- Ha dobbelt lag med rispapir
- Ikke stek i nøytral kokosolje
- ikke legg dumplingsene inntil hverandre
- stek få av gangen, slik at de får god plass
Disse skal lages igjen <3
