Saftig sjokoladekake - uten sukker!
Fra dadler til drømmekake!
Denne er så god, så saftig - og kan nytes med god samvittighet<3
Hva du trenger:
300 g steinfrie dadler
2,5 dl melk (valgfri type)
2,5 dl vann
300 g speltmel
2 ts bakepulver
1,5 dl kakaopulver
1 dl kokossukker (valgfritt, men dette gir en søtere kake)
1 helt egg + 1 eggehvite
1 ts vaniljeekstrakt
Til frosting:
25 g mørk sjokolade (helst minimum 70%)
3 ss mandelsmør
1 dl melk (valgfri type)
8 stenfrie dadler
1 ss kakaopulver
Fremgangsmåte, KAKE:
- Varm opp vann og melk, rett før kokepunkt, legg dadlene oppi og la dette stå 10 min. Deretter kjører du dette sammen godt i en blender eller stor food prosessor.
- I en annen bolle, bland sammen mel, bakepulver, kakaopuvler og kokossukker.
- Bland det våte i det tørre, og rør i tillegg inn egg, eggehvite og vaniljeekstrakt.
- Ha røren i en 28cm rund form (smurt eller på bakepapir) eller 2 små former.
- Stek i ovnen på 180 grader (over/undervarme) i ca 45 min. Stikk en tannpirker eller grillpinne i kaken - den er ferdig når det ikke henger røre igjen på pinnen.
Frosting: (påføres på avkjølt kake)
- Ha mørk sjokolade, mandelsmør, melk og dadler i en kjele, og la sjokoladen smelte under omrøring, samt la dadlene bli litt myke.
- Overfør blandingen til en food prosessor, tilsett kakaopulver og la maskinen gå i ca 1 minutt.
Påfør kaken og nyt! <3
TIPS til evt. allergier:
Uten egg? Bruk heller 2 ss nøytral olje
Glutenfri? Bruk heller mandelmel
Laktosefri? Bruk heller mandelmelk og melkefri mørk sjokolade
